Mijn verhaal...

Hallo!

Ik ben Els, ideeënfontein, vertrouweling, bezige bij, momentgenieter, positivo en sfeervoeler... 

Ik ben 34 jaar, 10 jaar getrouwd met mijn lieve man en trotse mama van 2 enthousiaste, heerlijke, gevoelige en pittige dochters, Marie (2013) & Lotte (2014).

In mijn vrije tijd hou ik van reizen, uitstapjes in binnen- en buitenland, uuuurenlang babbelen en samen zijn met de mensen die ik graag zie, lekker eten en drinken, piano spelen, genieten van de rust in het zonnetje en mijn ideeënfontein z'n werk laten doen ;-)

 

In 2008 studeerde ik af als Psychologisch consulent. Ik ging meteen aan de slag als psychopedagogisch werker bij het Clb waar ik mijn eindstage had gelopen. Ik heb hier ervaring opgedaan als hulpverlener, coach, psychodiagnostisch werker en netwerker en ik heb er ontzettend veel geleerd. Ik heb ook met verschillende kleuter- en lagere scholen mogen samenwerken en hoop dit in de toekomst nog vaak te mogen doen. 

De grote waarom...

Wel, doorheen de jaren begon me zowel bij mijn eigen kinderen, als in mijn werk als in mijn nabije omgeving op te vallen dat veel jonge kinderen op een bepaald moment in hun ontwikkeling nood hebben aan een duwtje in de rug rond hun sociale en/of emotionele ontwikkeling
. Ze hebben bv. weinig zelfvertrouwen, hebben last van faalangst, van een snel vollopend hoofd, zijn sneller gefrustreerd of boos en weten hier niet altijd goed mee om te gaan. 

Ook merkte ik op dat er in de hulpverlening een hiaat zit tussen kinderen waarbij alles vlotjes verloopt en kinderen met grote problemen, waarbij meteen aan de alarmbel wordt getrokken.
Tussen deze twee uitersten zit een hele grote groep kwetsbare kinderen die vaak door de mazen van het net glipt.
En dit hiaat wil ik heel graag opvullen met mijn kortdurend, preventief en laagdrempelig aanbod.


Ik ben er namelijk van overtuigd dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met leren over jezelf. Hoe je met bepaalde emoties en gedachten om kan gaan.
Kinderen al vanaf jonge leeftijd spelenderwijs leren reflecteren over zichzelf en wat ze belangrijk vinden.
Hen leren hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, hen handvatten aanbieden hoe ze tot rust kunnen komen in deze drukke maatschappij.
Op zoek gaan naar waarmee ze graag bezig zijn en waarvan hun oogjes gaan stralen.
En samen bekijken hoe ze deze talenten en handvatten kunnen gebruiken op momenten dat ze het moeilijker hebben.

"Ik geloof heel sterk dat een preventief aanbod het verschil kan maken in de ontwikkeling van kinderen en wil hiermee zoveel mogelijk kinderen en hun ouders bereiken!"

 


Persoonlijke ontwikkeling

Ik vind het geweldig om te blijven bij leren, te inspireren en geïnspireerd te worden.
Omdat thema's rond de socio-emotionele ontwikkeling van kinderen me sterk interesseren en om deskundig te blijven blijf ik me permanent bijscholen (zie hieronder om een beeld te krijgen van gevolgde opleidingen, vormingen en lezingen).

Toen ik in 2019 de opleiding 'Talentgedreven werken met kinderen' van de Blij met Mij! Academie volgde was ik meteen verkocht.
Kinderen laten (her)ontdekken wat hun talenten zijn en hen hierin versterken zorgt voor een boost van hun zelfvertrouwen.
Ik kon niet wachten om dit in de praktijk toe te passen en maakte de beslissing om naast mijn job in het Clb mijn eigen praktijk op te starten.

Zo ontstond De Talententuin waar ik werk met een groep kinderen die een extra boost van hun socio-emotionele ontwikkeling kunnen gebruiken. 
Ik
geniet er volop van om de kinderen die hier komen handvatten en tips aan te reiken die hen kunnen helpen bij het opgroeien.
Deel mogen uitmaken van hun persoonlijke ontwikkeling en evolutie vind ik heel bijzonder en geeft me erg veel voldoening.

 

 

Ondertussen bestaat de Talententuin 1 jaar!
En ben ik met mijn praktijk verhuisd naar ons nieuwe adres: Korte Leemstraat 11 in Essen.
Met het oog op deze verhuis is de naam Talententuin ook ontstaan want ik wil onze mooie grote tuin hier volop gaan gebruiken in mijn begeleidingen.


Een Talententeam?


Het was in eerste instantie eigenlijk nooit mijn ambitie om al zo snel te groeien, maar er kwamen mensen en kansen op mijn pad waarvan ik voelde dat het juist zat.
Onder de noemer van "krachten bundelen" breidt de Talententuin langzaamaan uit en daar ben ik super trots op! 
Op deze manier kunnen we nog meer kinderen begeleiden in hun ontwikkeling.

Binnenkort kan je hier op de website een mooi overzicht terugvinden van ons Talententeam ;-)


Hou de website dus zeker in 't oog!

Wordt vervolgd...

Vormingen en opleidingen

 

Langdurige / meerdaagse opleidingen:

 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie - Lessius Hogeschool (2008)
 • Opleiding talentgedreven werken met kinderen - Blij met mij! Academie
 • Opleiding kindercoach - NTI
 • Relax Kids - Relax Kids Nederland
 • Business & Soul Traject - Soulworx

 

Verder school ik me permanent bij over thema's zoals:

 • Positief opvoeden - VCLB Koepel
 • Gedrag en emotie - VCLB Koepel
 • Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet - PVOC
 • Oplossingsgericht werken PVOC
 • Praten met kinderen - PVOC
 • ...

 

Ook lezingen en webinars rond interessante thema's woon ik graag bij.
Enkele voorbeelden:

 • Faalangst en perfectionisme
 • (Hoog)sensitieve kinderen
 • Temperamentvolle kinderen
 • Ik ben boos!